Astro event group


De belangrijkste doelstelling van de Astro Event Group vzw uit Oostende is om sterrenkunde, ruimtevaart en aanverwanten te promoten naar een zo groot mogelijk publiek. In de praktijk wordt dit gerealiseerd door de vele voordrachten en publieke evenementen die deze vereniging organiseert, door het uitgeven van een maandelijks online Guidestar magazine, dat door iedereen GRATIS kan gedownload worden, en door verschillende websites zoals www.spacepage.be,www.poollicht.be en www.BelgiuminSpace.be.

Om het grote publiek de wondere wereld van de sterrenkunde te tonen, neemt de Astro Event Group vzw jaarlijks deel aan de Sterrenkijkdagen en de Nacht van de Duisternis. Daarnaast organiseert deze vereniging ook de grootste starparty van de Benelux (Starnights) waar waarnemers terecht kunnen voor het uitoefenen van hun favoriete hobby. En op Space Night nodigen we diverse gastsprekers uit om rond één specifiek thema te komen spreken. Afwisselend tussen sterrenkunde en ruimtevaart.

Naast de vele grote activiteiten en evenementen organiseert de Astro Event Group vzw ook maandelijks kwalitatieve voordrachten, cursussen of workshops. Het doel van de vele voordrachten is om het grote publiek kennis te laten maken met theoretische sterrenkunde, ruimtevaart en aanverwanten. Zo worden er regelmatig voordrachten georganiseerd met gastsprekers afkomstig uit wetenschappelijke onderzoeksinstellingen en / of de industrie. Naast het volgen van boeiende voordrachten kunnen AEG-leden in het AEG-lokaal ook terecht voor het volgen van workshops, het bekijken van een documentaires, werken aan projecten of voor een gezellige babbel over hun favoriete hobby. AEG-leden kunnen ook boeken, cd-roms, telescopen, DVD's en ander didactisch materiaal huren waardoor hun interesse voor sterrenkunde, ruimtevaart of aanverwanten nog meer zal gestimuleerd worden. Bekijk alvast onze activiteitenkalender op onze website en blijf op de hoogte !

Kortom, of je nu een gedreven waarnemer bent, een passie hebt voor ruimtevaart of gefascineerd bent door de verkenning van het zonnestelsel: bij de Astro Event Group vzw kan je altijd terecht! 

 Guidestar magazine!

Dit maandelijkse digitale magazine, volledig in het Nederlands en met zo weinig mogelijk vakjargon, kan men online lezen als Flash document of downloaden als hoge en lage resolutie PDF document. Waarbij de lage resolutie editie speciaal ontwikkeld werd voor gebruik op tablet computers.

U kan het magazine GRATIS downloaden vanaf onze nieuwswebsite zijnde : www.spacepage.be 

Het Guidestar magazine is een non-profit product van de Astro Event Group vzw uit Oostende. Wenst u dit initiatief te steunen ? Dan kan dit door actief te participeren in de vorm van het aanleveren van zelf geschreven artikels of het onderhouden van rubrieken. Niet behendig met de pen ? Steun ons dan door lid te worden van onze boeiende vereniging. Dit kan heel eenvoudig via onze primaire website. Hebt u een eigen zaak ? Vraag dan zeker onze budget vriendelijke voorwaarden voor het plaatsen van uw reclame !

Tip v/d maand : Bent u lid van een sterrenkundige en / of ruimtevaart gerichte vereniging ? Waarom stelt u deze dan niet voor aan de rest van de Benelux aan de hand van een boeiend artikel ? Zeker doen !

Alvast veel leesplezier !


Eureka is een initiatief dat sterrenkunde en ruimtevaart wil promoten naar een zo breed mogelijk publiek. En dit door het aanbieden van leuke, boeiende en vooral vernieuwende educatieve diensten en producten. Voor letterlijk alle leeftijden, van beginner tot ervaringsdeskundige. We hebben voor iedereen wat...

De diensten bestaan uit een resem beproefde voordrachten, kampen, workshops en uitstappen die gemakkelijk aangepast kunnen worden aan uw noden gaande van tijdsduur tot niveau. Ideaal voor scholen, verenigingen, dienstencentra's, enz... In de shop hebben ze heel wat unieke producten die ze, letterlijk, van over gans de wereld importeren. Ze vergeten echter ook hun eigen taalgebied niet en zorgen voor een uitgebreid gamma aan Nederlandstalige boeken en documentaires. Zolang u er maar uit kan leren én er plezier aan beleeft. 

Of zoals hun lijfspreuk gaat… Science and fun for everyone ! 

logo
sasteria 2017